Ebösszeírás 2020 Budakalász

Bizonyára értesültek róla, hogy 2020. november 1-ig minden budakalászi kutyatartónak be kell adnia az ebösszeírási adatlapot az önkormányzatnak.

Az adatlap kitöltése pár percet v. november esz igénybe, viszont egy-két mező kitöltése okozhat -némi fejtörést, ebben szeretnénk egy kis segítséget adni.

A kitöltéshez készítse elő az adatlapot (innen WORD vagy PDF letölthető) és a kutya oltási könyvét vagy útlevelét.

Az állat oltási könyvének száma:

Az oltási könyvnek ún. egyedi sorszámozott könyvnek kell lennie. A sorszám helye általában a borítón, illetve a lapok tetején található. (Ha esetleg nem sorszámozott a kutyus könyve, akkor az bármikor kicserélhető.) Ha a kutyának van útlevele is, akkor meg kell nézni, hogy a legutolsó veszettség oltása hova lett bejegyezve. Ha az állatnak csak útlevele van, akkor annak a számát kell beírni itt.

Oltási könyvet kiállító állatorvos neve, kamarai bélyegzőjének száma:

Az oltási könyv borítójának belső oldalán találják. Ez nem minden esetben egyezik az utolsó oltást beadó állatorvos kamarai számával !

A veszettség elleni védőoltás időpontja:

Itt csak az érvényes, azaz legutóbbi oltás időpontját kell feltüntetni. Lapozzon a “veszettség elleni védőoltások” c oldalra. (A felirat az oldal tetején olvasható.)

Itt keresse ki a legutolsó bejegyzést. (legalsó sor)

A bejegyzés: DÁTUM / OLTÁSI MATRICA /ÁLLATORVOS PECSÉTJE ÉS ALÁÍRÁSA sorrendben szokott lenni.  Annak a dátumát kell beírni.

Ha az utolsó oltás óta több, mint egy naptári év eltelt, akkor az az oltás lejárt. Érdemes a nyomtatvány kitöltése előtt pótolni azt!

Használt oltóanyag neve és gyártási száma:

A matricán szereplő név. pl.: Rabisin, Nobivac rabies stb.  Kombinált+veszettség oltások esetében az oltóanyag neve után hosszú betűsor található. pl.: Biocan DHPPi / LR Mindig az a veszettség oltás matricája, amelyiken az R vagy LR felirat olvasható. (lsd. kép)

A gyártási számot szintén az LR feliratú vakcináról kell leírni. (lsd. kép)

Oltási könyv pecsétekkel

 

Transzponder száma 

A „transzponder száma” a microchip számot jelenti. Szintén az első oldalak egyikén általában egy vonalkódos matricán olvasható.

A kitöltött és aláírt dokumentumot a ferenczy.beatrix@budakalasz.hu e-mail címre küldhetik el. A levél tárgysorában a következőnek kell szerepelnie: “Ebösszeírás 2020”. A kitöltött és aláírt nyomtatványt a Városháza bejáratának előterében található gyűjtőládába is el lehet elhelyezni, vagy személyesen ügyfélfogadási időben leadni.

 

További kérdés esetén, szívesen segítünk telefonon, vagy személyesen. Reméljük, hogy az ebösszeírás után a városvezetés tisztább képet kap arról, hogy hány kutya él Budakalászon, és így jobban tudnak olyan infrastruktúrákat tervezni, ami a kutyák és gazdijaik javát szolgálja a jövőben!