dr Kovács Márta

Rendelő vezető állatorvos

általános betegellátás, sebészet, neurológia/ epilepszia szakrendelés

2000-ben végeztem Cum Laude minősítéssel a Budapesti Állatorvostudományi Egyetemen. Ezt követően a gyakornoki évemet az egyetem Sebészeti Klinikáján töltöttem (Klinikavezető Dr Németh Tibor PhD, Diplomate ECVS )

Ezután 9 évig dolgoztam a Pestimrei Kisállat Központban, ami egy nagy forgalmú általános betegellátást nyújtó rendelő. Itt az általános betegellátás mellett a műtéteket és az ultrahang vizsgálatokat végeztem.

Amíg a gyermekeim kicsik voltak részmunkaidőben 2 évig dolgoztam a Homoktövis Állatorvosi Rendelőben.

2014-től 2016 ig a Klapka Állategészségügyi Központba kerültem, ami jelentős szemléletváltást hozott számomra. Itt tapasztaltam meg, hogy egy nagy forgalmú rendelő mi mindenre képes, ha az ott dolgozó állatorvosok szakosodnak, és az adott témában továbbképzik magukat. Itt az általános betegellátás mellett, én végeztem a lágyszervi műtéteket, a radiológiai vizsgálatokat, illetve az ortopédia és neurológiai esetek is hozzám kerültek. Itt kezdett el komolyabban foglalkoztatni a neurológia, és ekkor kezdem el ebben a témakörben magam továbbképezni. (lsd. továbbképzések listája)

 

A rendszeresen megrendezésre kerülő magyarországi konferenciák látogatása mellett, a pár éve indult ún. Webinárok (azaz internetes konferenciák) lelkes résztvevője vagyok. Mivel angol nyelvből felsőfokú vizsgával rendelkezem nem jelent gondot a külföldi webinárokon való részvétel sem. Ahogy ezek a kurzusok elérhetővé váltak egy új világ nyílt meg előttem: hallgathatom élőben a szakma élvonalába tartozó (főként nyugat európai, és amerikai egyetemeken dolgozó) specialistáit. Megismerhetem az adott terület legújabb eredményeit, kezelési protokolljait. A konferenciák, webinárok anyaga mellett lelkes szakkönyv gyűjtő vagyok.

Továbbképzéseim

  • A kisállat neurológia alapjai –webinár sorozat (dr. Seregi Antal – dr. Sebestyén Zsolt) 2015.
  • Kisállat neurológia I. konferencia (dr Csébi Péter) 2017. tavasz
  • Kisállat neurológia II. konferencia (dr Csébi Péter) 2017. ősz
  • 2015-óta tagja vagyok a CPD Solutions Small Animal Neurology klubjának tagja
  • 2015-óta vagyok a Neuropetvet állatorvosi neurológiai továbbképzési oldal előfizetője